Emerson Home
Textversion
StartactueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onsPartnersvacaturescontact

over ons:

Filosofie

Geschiedenis

Emerson

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Geschiedenis van de onderneming


Van garagebedrijf tot wereldconcern

In 1946 werkte Norman Branson nog in zijn garage in Danbury in de Amerikaanse staat Connecticut aan de mogelijkheid, ultrasone techniek als gereedschap voor de industrie te ontsluiten. En van zijn eerste producten was "Audigauge". Het was een volgens de criteria van nu behoorlijk omvangrijk apparaat voor het non-destructief meten van mechanische of thermische sterk belaste metalen wanden.

Ook hield de geniale ingenieur zich nog met een ander fenomeen bezig dat hij voor industrieel gebruik geschikt wilde maken: het reinigen van componenten met ultrasoon-techniek. Ook deze activiteit is voor de onderneming nog vandaag de dag van belang.

De doorbraak kwam voor de onderneming in de jaren '60 met het kunststoflassen door middel van ultrasoon-procds. Sindsdien was het succesverhaal van Branson niet meer tegen te houden. Hierna volgde het vibratielassen en het lassen met verwarmingselementen. Geen enkele andere onderneming ter wereld kan bogen op een zo sterk gefundeerde ontwikkelings- en ervaringsbasis als Branson.

De onderneming kon al snel ook buiten de VS expanderen. Met vestigingen of partnerships in de belangrijkste industrielanden is Branson tegenwoordig met zijn ruim 1800 medewerkers een globaal opererende onderneming.

Sinds 1984 maakt Branson als zelfstandige dochter deel uit van Emerson Electric (www.emersonelectric.com), een globaal opererend concern met ongeveer 120.000 medewerkers en een omzet van ca. 15 miljard dollar wereldwijd. Daardoor heeft Branson toegang tot voortdurend gepdate bestanden van een groot internationaal concern met gegevens over praktisch alle in aanmerking komende toepassingsgebieden.
Deze voorsprong op het gebied van informatie gecombineerd met een sinds tientallen jaren in de praktijk gebrachte wijze van benadering van nieuwe eisen op het gebied van techniek en service op basis van terughoudendheid en partnerschap maakt Branson voor haar klanten tot de ideale partner en adviseur.