Emerson Home
Textversion
StartactueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onsPartnersvacaturescontact

lasprocessen:

Ultrasoon lassen

Lineair Vibratielassen

Orbitaal Vibratielassen

Spiegellassen

IRAM Laserlassen

Rotatielassen

Ultrasoon lassen:

Overzicht 2000 Top

Overzicht 2000 Standard

Overzicht 2000 Componenten

Compact systeem 2000IW

Hand lassysteem 2000LPe

Grote speciaal systemen

Draaitafel systeem RT

Proces beschrijving

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC®-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Ultrasoon lassen


Ultrasoon lassen - snel, schoon en veelzijdig


Ultrasone systemen zijn als bijzonder zuinige en rationele lastechniek geschikt voor populaire ge- en verbruiksartikelen geschikt, die in hoge aantallen en voor producten met een korte levensduur vervaardigd worden. De lastijden zijn korter dan één seconde. Het is een onderhoudsarm en milieuvriendelijk procédé, want er zijn geen aanvullende stoffen of verbruiksmaterialen zoals oplosmiddelen of lijmstoffen voor nodig. Met ultrasoon geluid kan men lassen, vervormen, klinken, felsen, inbedden en puntlassen. 
Standaard systeem met Touch Screen Generator

Vanwege de veelzijdige lastoepassingen biedt Branson een compleet scala van ultrasoon-lassystemen en -componenten aan.
Zo werden de generatoren voor de genormeerde frequentie bereiken 20,30 of 40 kHz. en met uitgangsvermogens tot 4000 Watt ontworpen.

Topsysteem met besturing 2000mc net

Beschikbaar in uiteenlopende besturingsconfiguraties van extern aan te sturen basiseenheden tot combinaties van generatoren met procescomputers. Met deze laatste kan de lasamplitude en -kracht tijdens het lassen ook on line via modem e.d. gecontroleerd veranderd worden. Met de volledige digitale generator kan nu ook de arbeidsfrequentie via de waarden die in de software worden ingevoerd, digitaal geregeld worden.

Verschillende systeemcombinaties worden aangepast aan de individuele productievoorwaarden. Zo zijn er de laspersen met geïntegreerde generatormodule of persunits met bijbehorende generator voor het inrichten van een stand-alone werkplek. Voor de montage in speciale machines zijn 12" generatoren en modulaire samengestelde voedingseenheden beschikbaar, die zonder problemen aan de andere ingezette productieapparatuur aangepast kunnen worden.