Emerson Home
Textversion
StartactueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onspartnersvacaturescontact

lasprocessen:

Ultrasoon lassen

Lineair Vibratielassen

Orbitaal Vibratielassen

Spiegellassen

IRAM Laserlassen

Rotatielassen

Ultrasoon lassen:

Overzicht 2000 Top

Overzicht 2000 Standard

Overzicht 2000 Componenten

Compact systeem 2000IW

Hand lassysteem 2000LPe

Grote speciaal systemen

Proces beschrijving

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONICģ-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Proces beschrijving


Ultrasoon verbinden ontstaat door een "hamerende" beweging welke in de verbindingszone omgezet wordt in warmte d.m.v. energie absorptie. D.m.v. de aangelegde druk ontstaat na beŽindiging van de ultrasoon trilling een homogene verbinding.

Onder lassen verstaat men het creŽren van een gesmolten massa tussen twee kunststof delen d.m.v. ultrasoon trillingen. na het beŽindigen van deze trillingen koelt het gesmolten materiaal af en ontstaat een permanente verbinding. Bij een correct ontworpen lasnaad ontstaat een verbinding welke de originele materiaalsterkte benaderd.
Omvormen of klinken is een mogelijkheid om twee verschillende materialen met elkaar te verbinden.                                                                                                                    Met indringen van metaaldelen – bijvoorbeeld een schroefdraadbus – in een boring geven een hoge torsie en uittrekkracht.
Puntlassen is een techniek bestemd voor het puntsgewijs lassen van plaat materialen, folie, textiel (woven en non-woven) en grote producten met slecht toegankelijke plaatsen.