Emerson Home
Textversion
StartActueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onsPartnersvacaturescontact

Lasprocessen:

Ultrasoon lassen

Lineair Vibratielassen

Orbitaal Vibratielassen

Spiegellassen

IRAM Laserlassen

Rotatielassen

Orbitaal Vibratielassen:

Product overzicht

Proces beschrijving

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC®-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Orbitaal Vibratielassen


Kunststofverbindingstechniek met toekomst


Bij orbitaal vibratielassen kunnen moeilijke materialen met elkaar verbonden en gelast worden. Dit procédé is zeer geschikt voor thermoplastisch materiaal met een groot aandeel vulstoffen.

Met orbitaal vibratielassen kan een constante wrijvingssnelheid over het complete lasvlak worden bereikt. De minimale deflexie zorgt bij de configuratie van de onderdelen voor een maximale vrijheid bij de constructie. Dit is bijvoorbeeld bij gevoelige elektronica een voordeel dankzij de extreem geringe lastrillingen.

Onze systemen bestaan uit compacte lasunits, waarmee onderdelen met een lengte aan de laszijde tot ca. 250 mm. bewerkt kunnen worden. Stervormig aangebrachte elektromagneten en permanente magneten zorgen samen met ronde veren voor de contactloos werkende en daardoor met uiterst weinig slijtage werkende aandrijving via een vibrerende kop.

Van de frictielastechnieken is alleen de orbitaal techniek in staat, met een minimale trillingsbreedte van 0,25 mm. binnen een voor het materiaal geschikt tijdsbestek voor de benodigde plastificeringsenergie te zorgen.

De modernste elektronica en software zijn de garantie dat de aandrijvingsfrequentie zoals voor een probleemloos en reproduceerbaar proces nodig is, gecompenseerd en de amplitude constant wordt gehouden. Datzelfde geld voor de besturing van de aandrijving van de heftafel, want om een optimale verbinding te bereiken, moet de verticale druk voor de aanwrijf-, las- en nakoelfase afzonderlijk kunnen worden ingesteld.