Emerson Home
Textversion
StartActueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onspartnersvacaturescontact

Lasprocessen:

Ultrasoon lassen

Lineair Vibratielassen

Orbitaal Vibratielassen

Spiegellassen

IRAM Laserlassen

Rotatielassen

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC®-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Lasprocessen


Maatwerk voor iedere toepassing


Het feit dat men krachtige ultrasoon energie ging gebruiken voor het maken van kunststofverbindingen, leidde in de jaren 60 tot het ontstaan van deze productiebranche. Het was een techniek die een enorm snelle ontwikkeling doormaakte. Branson werd al snel de meest toonaangevende aanbieder ter wereld. Met de eerste generator in volledig digitale techniek wist Branson jaren geleden opnieuw de bakens bij de ontwikkelingstechniek te verzetten.

Als geëngageerde partner in de technologie hadden we er ook al voor gezorgd dat de vibratie-lastechniek echt op de markt was doorgebroken. Want al in de jaren '70 was te zien dat de ultrasoon-techniek tegen haar grenzen zou oplopen waar het erom ging, voegnaden zonder onderbreking en over een groot oppervlak te lassen. Bovendien was men voor gemodificeerde kunststof materialen op zoek naar een lastechniek die nèt zo zuinig was. In het bijzonder de automobielindustrie zag in de vibratietechniek een uitstekende oplossing voor haar problemen op dit gebied.

Spiegellassen is de oudste lastechniek onder de kunststof verbindingstechnieken. Voor vele toepassingen en materialen toepasbaar.

Laserlassen is de jongste verbindingstechniek. De mogelijkheden en toepasbaarheid is nog niet volledig ontwikkeld.

Door het aantal lastechnieken die met onze systemen mogelijk zijn, kunnen we deze steeds aan een bepaalde toepassing aanpassen en uiteindelijk een goed gefundeerde oplossing bieden.
Daarbij spelen tegenwoordig behalve de pure werktuigbouwtechnieken ook softwareoplossingen een steeds belangrijkere rol bij het optimaliseren van processen en het beter beschikbaar maken en het bereiken van een langere levensduur van de machines.

Nog een ander positief aspect als het project dan grensoverschrijdend gerealiseerd moet worden is het feit dat Branson wereldwijd actief is.