Emerson Home
Textversion
StartactueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onpartnersvacaturescontact

toepassingen:

Algemeen

Automobiel

Verpakking

Textiel

Bureau / consumentenelektronica

Medisch

Snijden

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC®-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Textiel

Flexibele lastechniek voor een flexibele markt

Textil

De markt voor textiel en non-woven zit bijzonde gecompliceerd in elkaar en heeft in verband met het grote aantal verschillende composietmaterialen, vliesmaterialen, papiersoorten, folies en andere weefsels vooral veilige procédés voor de verdere verwerking. Ultrasoon-techniek is ook bij deze materialen hèt te kiezen middel, bijvoorbeeld bij de combinatie lassen en snijden, waarbij schone snijkanten zonder materiaalverdikking als resultaat absoluut gewenst zijn.

Er zijn geen verbruiksmaterialen nodig, zoals lijmstoffen, klemmen of naaigaren. De structuren van het materiaal worden niet aangetast, omdat er geen warmte-energie van buitenaf het vliesmateriaal in wordt geleid. Plaats en vorm van, en de afstand tussen de laspunten kunnen de gewenste eigenschappen van composietmaterialen zelfs nog versterken.
De naam Branson staat al meer dan 40 jaar lang voor competentie op het gebied van ultrasoon-systemen. En al bijna even lang worden deze systemen ook in de textielbranche met bijzonder veel succes ingezet.

Dit zijn de voordelen van het ultrasoon-procédé

» meer.... [242 KB]e