Emerson Home
Textversion
StartactueelontwikkelingenlasprocessentoepassingenCons./ Comm.over onspartnersvacaturescontact

toepassingen:

Algemeen

Automobiel

Verpakking

Textiel

Bureau / consumentenelektronica

Medisch

Snijden

Algemeen:

Start

Vestigingen wereldwijd

BRANSONIC®-Reinigingsapparaten

Colofon

Archief

 

Branson Ultrasonics B.V.

Vlierberg 26A

3755 BS  Eemnes

Email: info@branson.nl

Automobielindustrie

Automobiel


De Auto. Ook een kunststofproduct

De auto is een bijzonder belangrijk toepassingsgebied als het om kunststoffen gaat. De desbetreffende componenten zijn te vinden onder de motorkap, op het dashboard, in de passagiersruimte en bij carrosserie- en andere elementen. Het aandeel kunststof in de auto is de afgelopen jaren steeds groter geworden en bedraagt op dit moment al meer dan 20% van het totale materiaalvolume. De voordelen hiervan zijn; een betere passieve veiligheid, minder gewicht en dus minder brandstofgebruik en bescherming tegen corrosie. Deze doelstellingen blijven in de automobielfabricage actueel en dus heeft het kunststof lassen ook hier de toekomst.


Branson lassystemen verzorgd deze processen zeker en rationeel. Het laat zich probleemloos in de seriefabricage integreren waarbij de kosten zo laag mogelijk worden gehouden.

Gelaste kunststofdelen zijn in auto's te vinden onder de motorkap (bijv. de cylinderkopafdekking , kleinere tanks, luchtinlaat warmtewisselaars, stoffilters), in de armatuurhouders (bijv. de instrumentenbehuizing, het deksel van het handschoenenkastje, de luchtkanalen en speakerboxen), in de passagiersruimte (bijv. deurbekledingen, hoofdsteunen, middenconsole, bekleding van de stoelen, binnenspiegel en zonneklep, maar ook in schakelaars en knoppen) en bij de carrosserie en de constructie-elementen (bijv. de brandstoftank, deksel van de kofferruimte, verlichtingsarmaturen, wielkappen, bumpers en radiatorgrill).